Het akoestisch comfort van de lvt-vloer moduleo layred

Mag het iets stiller ?

 

Mensen wonen steeds vaker dicht op elkaar. Onze samenleving wordt steeds drukker en luider.

In een wereld die kreunt onder geluidspollutie wordt stilte erg gewaardeerd, zeker thuis. En dus wordt er steeds meer aandacht besteedt aan het belang van akoestisch comfort binnenin de woning.

Ook een geschikte vloer kan bijdragen tot het absorberen van het contactgeluid.

  

Opgelet: de bijdrage van de vloeren in een gebouw is slechts een onderdeel van de akoestische oplossing Wij zullen diverse blogs wijden aan dit thema waarin we info zullen geven over andere producten die kunnen bijdragen tot een betere akoestische beleving.

 

 

Wat vloeren betreft hebben we in de eerste plaats te maken met contactgeluid of transmissiegeluid: een persoon die rondloopt, meubilair dat verschoven wordt,  ,… zijn voorbeelden van trillingen die in de vloer geïnjecteerd worden.

Er zijn meerdere manier om aan contactgeluidsisolatie te doen. Vloerbekleding is er één van waarbij het algemeen principe is: hoe soepeler de vloerbekleding, hoe gemakkelijker het contactgeluid geabsorbeerd wordt.

Zo heeft een keramische tegel een contactgeluidsisolatie van 2 tot 4 dB (decibel), parket 2 tot 8 dB, laminaat 12 tot 19 Db, een soepele vloer 8 tot 25 dB en een vast tapijt 15 tot 35 dB (volgens de vastgelegde testmethodes: EN ISO 717-2 en EN ISO 10140-3)

 

De lvt-vloer (lvt=luxe vinyl tegel) Moduleo Layred  heeft een waarde van 21 dB.

De reden waarom deze soepele vloer zo goed scoort, zit hem in de opbouw van het product. Zowel de verschillende soepele lagen als de geïntegreerde ondervloer (die een zacht absorberend materiaal is) dragen bij tot deze goede akoestische eigenschappen.

Geen gekraak of vervelende klikgeluiden als je over de vloer loopt. Daarnaast vermindert de ondervloer ook het transmissiegeluid en dat vinden je onderburen net zo prettig.

 

Je deco-specialist in je buurt (hier klikken) kan je verder advies geven bij de keuze van de juiste vloerbekleding. Aarzel niet hem te contacteren of een afspraak te maken in de winkel of bij jou thuis

 

 

.         

Layred is de engineered vinyl floorcollectie van Moduleo : een authentiek Belgische kwaliteit die volledig ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd wordt in de milieuvriendelijke productievestiging in Avelgem, België

Moduleo-vloeren bevatten tot 50 % gerecycleerd materiaal van geverifieerde oorsprong en zijn zelf volledig recycleerbaar. Door de productie zo dicht mogelijk bij onze klanten te brengen, wordt de impact die het transport heeft op het milieu, geminimaliseerd

www.moduleo.com

GERELATEERD

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.