Interieur in vorm

U2 zong ooit: A house doesn’t make a home. Waarmee Bono uiteraard bedoelde dat je je in de eerste plaats thuis moet voelen. En daarbij speelt het interieur een essentiële rol. Alleen komen daar zoveel factoren bij kijken dat advies van een interieurspecialist bijna onvermijdelijk is. 

Waar de buitenkant van je woning het visitekaartje is, vormt het interieur de persoonlijkheid. Reden genoeg dus om hier grondig over na te denken. Idealiter heb je voor jezelf al je woonsmaak uitgemaakt. Ben je het klassieke type? Heb je liever alles strak en modern? Of hou je meer van vintage meubels en behang? Mensen met een uitgesproken stijlvoorkeurzijn al een beetje in het voordeel, omdat ze gerichter kunnen kiezen.

En hoewel woonstijlen heel sterk kunnen uiteenlopen, zijn er toch een aantal algemene principes bij het samenstellen van je interieur:

* houd het bij één stijl 

Je moet ervoor zorgen dat je woning eenduidig is wat stijl betreft, anders maakt het geheel je bezoekers ongetwijfeld zenuwachtig. Een klassieke eetkamer in combinatie met een romantisch salon en een ultramoderne badkamer werkt gewoon niet. Maak met andere woorden werk van een rode draad doorheen de woning, uitgesproken dan wel subtiel.

*less is more

Laat je smaak je interieur domineren, maar niet overheersen. Eén retro meubelstuk zal bijvoorbeeld veel meer opvallen en in de smaak vallen dan een kamer die van boven tot beneden sixties uitschreeuwt. Kies dus resoluut voor je smaak, maar besef dat die beter tot zijn recht zal komen tegen een eerder neutrale achtergrond.

*laat je adviseren 

Hoewel je misschien een uitgesproken interieursmaak hebt, kan een decoratiespecialist toch een wereld van verschil maken. Door bijvoorbeeld op de ideale accentmuur te wijzen, de perfecte muurkleur te suggereren bij een bepaald meubel, of zelfs een mooi maar al te uitgesproken behangmotief af te raden.

Advies van je Tintto-specialist 
Professioneel advies kan dus een wereld van verschil maken. Wie op zoek is naar het nodige advies, prikkelende inspiratie of werkbare tips is altijd welkom bij een Tintto-specialist in de buurt. Vooral als je weet Tintto niet alleen gespecialiseerd is in kwaliteit, maar ook in het organisch combineren van muur-, raam- en vloerbekleding tot één mooi decoratief geheel.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.