Op zoek naar een waterbestendige vloer

De vloer voor je woning kiezen is een belangrijke beslissing. Of je nu voor een nieuwbouw gaat of voor renovatie.

 

Een vloer kiezen die ook in vochtige ruimtes kan gebruikt worden, is des te meer opletten geblazen. Vocht en vochtproblemen voorkom je maar beter dan dat je ze achteraf moet oplossen.

 

Als het gaat om stijl en functionaliteit, is een rigide vinylvloer (of LVT) een evidente optie

 

Vinylvloeren zijn waterbestendig en zijn dan ook perfect voor in je badkamer maar ook een uitstekende vloerkeuze voor je keuken.

PVC planken zijn waterafstotend omdat de plank rondom gemaakt is in kunststof. Hierdoor kan het vocht niet in de plank gaan trekken.

LVT is een perfect alternatief voor keramische tegels : vinylvloeren absorberen immers de omgevingswarmte uit de kamer veel sneller dan steen, waardoor ze een plezier zijn om op te lopen, zelfs op blote voeten, en zeker ’s morgens vroeg.

 

Maar er is meer …

 

De waterbestendige HydroSeal-technologie van Quick Step zorgt er samen met een geavanceerd kliksysteem voor dat de vloer Alpha Vinyl volledig waterdicht is. Deze behandeling is immers een waterafstotende beschermlaag die zowel op de vloer als in de voeg wordt aangebracht en dus kan het water niet door de voegen dringen. Daardoor is dit product geschikt om te plaatsen over een bestaande planché, parket, OSB-constructie of MDF-platen.

 

Watervast laminaat? Jawel hoor.

Ook laminaat heeft zich verder ontwikkeld. Zo ver zelfs dat het Quick-Step laminaat nu ook 100 % bestand is tegen vocht. Deze laminaatvloeren zijn immers uitgerust met de waterbestendige HydroSeal-coating die een volledige bescherming van bovenaf geeft, tot in de groeven . Water blijft gewoon op deze coating liggen en vormt druppels die zo kunnen worden opgeveegd. Daardoor heb je de garantie dat dergelijk laminaat in natte ruimtes kan geplaatst worden. (Test-Aankoop heeft deze kwaliteit bevestigd in een studie

 

En dan … the finishing touch

De vloer is waterbestendig… de voegen zijn waterbestendig …maar daarmee is het verhaal niet af.Wij willen u zeker ook adviseren om aan de juiste afwerking langs alle zijkanten te denken. Weet dat er waterdichte plinten, strips en silicones bestaan. Vraag raad aan je lokale decoratie-specialist (klik hier)

Bij je lokale decoratie-specialist (klik hier) kun je de verschillende trendy kleuren en dessins van deze vloeren op je gemak bekijken.

Een sterke focus op design en kwaliteit en een onstilbare honger naar innovatie: dat zijn de drijfveren die van Quick-Step een van de belangrijkste spelers in de vloerbekledingssector gemaakt hebben.

 

Gerelateerde berichten

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.