Overschilderbaar vliesbehang: een nieuw tijdperk

Weet je nog … Tasso, het overschilderbaar glasvezelbehang. Alleen …Tasso verwijderen is niet evident en kreeg een imagodeuk. En toch … Vliesbehang of structuurbehang is in feite onontbeerlijk voor wanden die je in het interieur wil schilderen. Bovendien zorgde de technologische evolutie ervoor dat vliesbehang vandaag nog verbeterd is.

Vliesbehang: wat zijn de voordelen?

Naast het grote voordeel dat je vliesbehang steeds opnieuw in een nieuwe kleur kan schilderen, heeft vlies nog andere belangrijke voordelen:

  • Je muur wordt een pak stootvaster en dus duurzamer
  • Oneffenheden op de muur worden gecamoufleerd
  • Scheurtjes in de muur zullen niet zichtbaar worden. (Zonder vlies zal je verflaag gewoon mee barsten met de muur)
  • Je muur zal een veel egaler uitzicht hebben.
  • Vliesbehang is vrij van glasvezel en kent een laag verfverbruik
  • En oh ja … vliesbehang is gemakkelijk aan te brengen (de ondergrond inlijmen, het behang aanbrengen en klaar is kees) en …heel eenvoudig te verwijderen.

.           

Eindeloze mogelijkheden

Vliesbehang kan effen en glad zijn en dus zonder structuur. Maar ja kan ook kiezen voor gestructureerd vliesbehang (zoals Patent by Arte). De naam zegt het zelf: in dit behang zit een patroon of een reliëf. Overschilderbare muurbekleding gaat nog verder: Laser by Arte brengt een vernieuwde 3D-versie op de markt. Een specifiek motief of dessin zoals de look van krokodillenhuid of een speels bollenpatroon: altijd meer expressie op de muur, in tegenstelling tot een gewoon geverfde muur.

Of waarom zou je de verschillende soorten vliesbehang met elkaar op muren niet combineren of zelfs mixen met gewoon behang.

Overschilderbaar vliesbehang: hipper en steviger dan ooit met heel wat vrolijke én overschilderbare motieven voor eindeloze creativiteit!

Nog een praktische tip …

Als je vliesbehang net hebt aangebracht moet je voldoende lang wachten voor je start met het overschilderen. Over het algemeen kan je een primer de dag nadien al aanbrengen, maar alles is afhankelijk van de temperatuur en de vochtigheid van de kamer. Gebruik altijd een primer. Denk maar aan lijmresten die op het vlies zijn terecht gekomen tijdens het behangen. Of plamuur om spleetjes tussen het vlies op te vullen.

Het is bovendien geen verloren laag. Primers zijn aankleurbaar, waardoor je twee vliegen in één klap slaat: ze zorgen voor een perfect overschilderbare ondergrond en je hebt onmiddellijk een laag in de kleur van jouw keuze. Dat spaart een afwerkingslaag uit!

 

Nog vragen?  Kom eens langs bij de deco-specialist uit je regio (klik hier)

 

Gerelateerd

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.