Sierkussens: de finishing touch van je interieur

The devil is in the details’, ofwel: accenten kunnen je interieur maken of kraken. Met de juiste sierkussens kan je zéker voor het verschil zorgen. Maar hoe kies je het juiste kussentype? Hoeveel sierkussens heb je nodig? En spelen vorm en vulling ook een rol?

Sierkussens geven je interieur een specifiek accent en dus decoratieve focus. Reden te meer om die zorgvuldig te kiezen. Zeker als je weet dat sierkussens in een veelheid aan vormen, kleuren en stijlen komen. In de regel heb je twee keuzes. Ofwel ga je voor een kussen dat de bestaande stijl volgt en dus versterkt, ofwel voor een contrasterend type dat op die manier een heel andere sfeer in de ruimte creëert – vooral in een sober en neutraal interieur kan een sierkussen een echte blikvanger zijn.

Vorm, vulling en volume van het sierkussen
De vormkeuze wordt vooral bepaald door de functie. Als het sierkussen vooral rugcomfort moet bieden, dan geniet een vierkant type het voordeel, terwijl een rechthoekig kussen dan weer ideaal is voor de onderrug. Wat vulling betreft: veren voelen zachter aan dan synthetische vezels, die dan weer beter geschikt zijn voor dagelijks gebruik. Veervulling is trouwens ook duurder.
Ten slotte kunnen de afmetingen doorslaggevend zijn: waar vroeger vooral kussens werden gekocht van 40×40 of 50×50 cm, zijn nu eerder exemplaren van 45×45 en 60×60 cm populair – hoewel de oude afmetingen uiteraard nog altijd beschikbaar zijn.

Sierkussens: bijkomende selectiecriteria
Ook volgende elementen kunnen je keuze beïnvloeden:

*de mate van gebruik. Sierkussens die vaak (zullen) gebruikt worden, moeten uit stevig fabricaat zijn gemaakt.
*de eventuele combinaties. Ga je voor witte kussens op een witte bank, dan ben je maar beter zeker dat die op termijn niet verdonkeren of verbleken.
*de mogelijkheid tot wassen. Kussens met uitneembare vulling zijn gemakkelijker te reinigen.

Tintto, mag ik je kussen?
Voor de juiste sierkussens kan je uiteraard afgaan op je eigen oordeel. Maar een decoratiespecialist met een neus voor combinaties kan een heuse meerwaarde vormen. Ga daarom zeker eens langs bij de Tintto-interieurexpert in je buurt. Die geeft je ongetwijfeld gouden tips en nuttig advies!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.