Vind jouw 60-30-10 kleurcombinatie

Kleur in een interieur is belangrijk om een eigen stijl te laten zien en zorgt voor harmonie. Het kiezen van de juiste kleuren en het creëren van een mooi kleurenpalet is niet altijd even makkelijk. Want hoe weet je nou welke kleuren goed bij elkaar passen en hoe pas je de kleuren vervolgens toe in de ruimte?

Het 60-30-10 principe helpt hierbij en geeft de tools om jouw eigen kleurencombinatie te vinden.

Het 60-30-10 principe gaat uit van een kleurenplan dat gebaseerd is op drie kleuren. Deze worden vervolgens in verschillende verhoudingen toegepast in de ruimte. Op deze manier ontstaat er een mooi en uitgebalanceerd geheel.

 

Aan de slag

Als eerste is het van belang om goed naar de ruimte te kijken waar de kleuren toegepast gaan worden.

Zoals de cijfers wellicht al doen vermoeden, wordt de hoofdkleur voor 60% in de ruimte toegepast. Deze kleur bepaalt de algemene sfeer van de ruimte. 30% van de ruimte wordt opgevuld door de tweede kleur, de nuance kleur. De laatste 10% is de finishing touch, hiervoor wordt een accentkleur gebruikt die het geheel afmaakt.

60% Hoofdkleur – Een goed begin is het halve werk

De hoofdkleur vormt de basis van het palet en is bepalend voor de sfeer in de ruimte. Ga voor een moderne, stoere en elegante look door te kiezen voor een donkere kleur. Of kies een lichtere neutrale tint voor een gevoel van comfort en zachtheid.

30% Nuancekleur – Gemiddelde intensiteit, grootse impact

Nadat de hoofdkleur is gekozen gaan we verder met de nuancekleur. De 30% zorgt ervoor dat het palet in balans is. De kleur ondersteunt de hoofdkleur, maar is afwijkend genoeg om de ruimte interessanter te maken. Daarnaast zorgt de nuancekleur voor een goede overgang tussen de 60% en de 10%.

Tijd om de puntjes op de i te zetten en jouw interieur echt af te maken met de 10% accentkleur.

De 10% vind je terug in de kleine details in het interieur en is vaak de kleur die er echt uitspringt tegenover de 60% en 30%. Deze kleur is bijvoorbeeld terug te vinden in de accesoires, kozijnen of meubels.

Voor meer inspiratie en ideeën om kleuren te combineren: ga eens langs of maak een afspraak bij je lokale deco-specialist (klik hier)

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.