VLOEREN IN TOPVORM: onderhoudstips voor je luxe vinylvloer

Wie geregeld zijn woning en interieur poetst, leeft per definitie in een gezondere omgeving. “Tidy room, tidy mind”

Een luxe vinylvloer (ook wel LVT of Luxury Vinyl Tiles of vinylplanken of pvc-stroken genoemd) op de juiste manier en goed onderhouden helpt bij het behouden van de look en verlengt de levensduur van je designvloer.

 

De LVT-vloeren die wij in onze winkels aanbieden zijn extra beschermd met een lak bovenop de slijtvaste toplaag. Deze lak beschermt tegen vuil en vlekken en vereenvoudigt het onderhoud. Speciale behandelingen na de plaatsing zijn dus overbodig.

Het blijft weliswaar belangrijk dat u enkele eenvoudige routinetaken uitvoert als je wil dat de vloer er nog jarenlang mooi blijft uitzien.

  1. Dagelijks vuil verwijder je best door te vegen met een borstel of door te stofzuigen
  2. Vlekken verwijder je met een vochtige doek of handpad. Gebruik zeker geen schuurspons. Toch een morsvlek? Eerst het vocht opnemen met een droge doek. Vervolgens moppen/dweilen met water
  3. De vloer reinigen met water kan perfect door te moppen of te dweilen met een vochtige microvezeldoek of een zo droog mogelijke traditionele dweil. Onze LVT-vloeren zijn waterbestendig maar

laat na het schoonmaken zeker geen plassen met water op de vloer staan. Na schoonmaak moet de vloer binnen 1 à 2 minuten droog zijn zodat er geen water met schoonmaakmiddel en vuil op de vloer achterblijft.

Reinigen met een stoomreiniger raden we af

Hou je je LVT graag als nieuw?

Agressieve reinigingsproducten (zoals afwasmiddelen) of producten die zeep bevatten kunnen een moeilijk te verwijderen film of residu op het oppervlak achterlaten.

Gebruik daarom steeds de schoonmaakproducten die aanbevolen worden en speciaal samengesteld zijn door de fabrikant van je LVT-vloer. Zo ben je zeker van de kwaliteit van dit product. Je deco-specialist zal je het juiste advies geven.

Is mijn luxe vinylvloer krasbestendig?

Onze luxe vinylvloeren zijn krasbestendig in overeenstemming met de Europese richtlijnen maar niet volledig krasvast. Scherpe voorwaarden kunnen dus krassen veroorzaken en dus dien je best enkele voorzorgsmaatregelen in acht te nemen.

  • Voorzie de poten van de stoelen en tafels van vilten beschermpads. Beschermdoppen onder meubels voorkomen puntbelastingen. (Gebruik geen rubberpoten)
  • Bureaustoelen moeten uitgerust zijn met zachte wielen
  • De zuigmond van uw stofzuiger mogen niet te hard of beschadigd zijn en de wielen moeten vrij ronddraaien.
  • Maar vooral … de meeste vervuiling (stof, zand en steentjes) wordt via je schoenzolen binnengebracht. Daarom zijn deurmatten (of ook entreematten of schoonloopmatten genoemd) sterk aanbevolen.

Meer info hieromtrent kan je lezen via deze link.

 

De vloeren die onze deco-specialisten aanbieden zijn ontworpen om lang mee te gaan. Het juiste onderhoud zorgt ervoor dat je vloer ook zijn mooie uitstraling blijft behouden en dat je dus zo tijd èn geld bespaart.

VRAAG RAAD AAN JE DECORATIESPECIALIST IN JE STREEK DOOR HIER TE KLIKKEN

Deze blog is mede tot stand gekomen dankzij de medewerking van Moduleo, Quick Step en Floorify

 

GERELATEERD

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.