Waarom je best kiest voor verduisterende gordijnen…

De belangrijkste reden om verduisterende gordijnen te kopen, is een betere nachtrust. En het is geweten: een goede nachtrust geeft je leven een enorme positieve impuls.

 Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat je effectiever slaapt wanneer je slaapkamer donker is. Je welverdiende slaap zal niet verstoord worden door straatverlichting of maanlicht en je kan uitslapen zonder dat de zon je wakker maakt.

 

 

Een verduisterend gordijn is ook ideaal voor het weren van het zonlicht op het beeldscherm van je computer of je tv. Zo heb je geen last van hinderlijke spiegeling op je scherm.

Op zich spreekt de term “verduisterend” best voor zich, of niet?
Maar tussen verduisterende gordijnen zitten er ook wel weer verschillen.
Ofwel kies je voor een stof waarbij de verduisterende eigenschap IN de stof zit. Het voordeel hiervan is: je bent in 1 keer klaar.
Wens je een grotere keuze of heb je gekozen voor een stof die geen verduisterende eigenschap heeft, dan kan je het gordijn laten voeren met een verduisterende voering.

En ja, zo kan je elk gordijn verduisterend maken.

Hoe kun je dan zorgen dat het echt, maar dan ook écht donker wordt?
De mate van verduistering hangt af van de gekozen stofkwaliteit, kleur, confectie, voering en de wijze waarop het gordijn wordt opgehangen.

Je kan kiezen voor een “dim out” of voor een “black out”
Bij dim out wordt het licht “gedimd” en wordt de ruimte tot 60 à 90 % verduisterd. Belangrijk om te weten is dat lichte kleuren rond 60 % en donkere kleuren tot 90 % verduistering halen. Dim out-stoffen vallen erg soepel.
Black out blokkeert 100 % van het licht en maakt de ruimte dus volledig donker. Black out voelen wel wat stugger en stijver aan.

Dim out en Black out kunnen zowel als stofeigenschap als als voeringsstof verkregen worden.
Nog een confectie-tip.
Je kiest best voor een geplooid gordijn op een rail. Gordijn met ringen laat immers nog steeds licht door. De beste keuze zijn ook lange gordijnen tot aan de vloer.

 

 

.     

Nog meer inspiratie en advies? Ga langs bij je deco-specialist in je buurt (klik hier) Daar kan je gordijnen zien en voelen en krijg je de nodige informatie over confectie en plaatsing.

Deze blog werd samengesteld met de medewerking van A House of Happiness.

A House of Happiness is een kleurrijk merk waar creativiteit, kwaliteit, inspiratie en passie samenkomen.  Op maat gemaakte gordijnen uit eigen ontwerpstudio in verrassende dessins en trendy kleuren, passend bij elk interieur en budget.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.