Waarom kies je voor kamerhoge gordijnen ?

Bij het zien of kiezen van gordijnen denk je er niet direct aan, maar de keuze tussen een kamerhoge of banengordijnstof kan wel belangrijk zijn.

 

Een banenstof is tussen 1.35 en 1.45 m breed.

Kamerhoge gordijnstoffen daarentegen worden op 280 cm tot 320 cm geweven. Bij kamerhoge gordijnen is de breedte onbeperkt en hoeven er geen banen aan elkaar te worden gestikt.

 

Kamerhoge stoffen = een naadloos resultaat

Een kamerhoog gordijn bestaat dus uit 1 stuk stof. Hierdoor zie je ook geen naden in het gordijn.

Dit is ook de reden waarom inbetweens en vitrages erg vaak kamerhoog zijn. Vooral in deze stoffen kan een naad storend zijn.

Voor gordijnen met een dessin is er een belangrijk voordeel: er is geen patroonverlies, je bent zeker dat het patroon mooi doorloopt en niet wordt onderbroken. Een garantie dus voor een mooier visueel eindresultaat.

Maar ook voor effen overgordijnen krijg je een strakker, gelijkmatig geplooid resultaat. Omdat er geen banen aan elkaar moeten genaaid worden, vallen de gordijnen ook mooier.

Wens je brede, naadloze vouwgordijnen dan is ook hier een kamerhoge stof de beste optie.

 

En het prijskaartje ?

Vergis je niet en oordeel niet naar de meterprijs! Kamerhoge stoffen lijken duurder per meter dan een banenstof maar je krijgt ook een keer zoveel stof per strekkende meter.

Bovendien heb je meestal minder stof nodig dan bij breedtestoffen omdat er geen banen aan elkaar moeten gestikt worden en dus iets gemakkelijker te confectioneren is.

 

Extra goed nieuws:

je hebt steeds meer keuze uit stoffen voor kamerhoge gordijnen. Je lokale deco-specialist (klik hier) zal je graag het ruime assortiment laten zien maar hij zal je vooral persoonlijk adviseren zodat je keuze ook perfect combineert in jouw interieur want …  DECOREREN IS COMBINEREN.

Oh ja … vooraf keurig opmeten, vakkundig confectioneren en netjes ophangen: hij doet het met plezier.

Deze blog werd samengesteld met de medewerking van Kobe. De afgelopen jaren heeft Kobe met zijn assortiment kamerhoge wasbare gordijnstoffen zijn positie in de markt veroverd. Kobe heeft een ruime keuze in zowel uni-als dessin stoffen en vitrage die zelfs meer dan 300 cm hoog zijn, met veel kleurcombinaties die in alle stijlen kunnen toegepast worden. Deze producten zijn perfect voor het populaire wave systeem.

Ga eens langs bij je deco-specialist in je regio (klik hier): hij zal je meenemen  in de collecties die een waaier aan kleuren en dessins bieden.

 

GERELATEERD

 

5 slimme gordijntips
Gordijnen kiezen: tips en tricks

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.